Aug. - Storbælt rundt

Heldags tur: Beskrivelse Netkvik
  Storebælt rundt  
Dato: Lørdag d. 24. august. 2013  
Kl. 9.30 Mødested tankstation ved Storebælt / Korsør. Alle har fuldtanket deres MC.  
Kl. 9.45   Afgang præcis!! Over Skælskør, Næstved, Vordingborg, Sakskøbing, Maribo til Tårs 3903
Kl. 13.15   Ankomst Tårs Havn Færge afgang (Sejltid = 45. min.) MC inkl. 2 personer = 130 kr.
Der kan købes frokost på færgen – eller medbring selv madpakke
 
Kl. 14.00 Spodsberg Over Humble til Langelandsfortet 3904
Kl. 14.30   Langelandsfortet (24. marts – 31. oktober) OBS: Lukker kl. 17.00 Entre 85,- kr.
Evt. grp. rabat v. 15 deltagere (70 kr.)  
 
Kl. 17.00   Afgang fra fortet over Rudkøbing, Svendborg, Knudshoved Cafeteria 3905  
Kl. 18.45 Spisning  
kl. ca. 20.00?   Afgang / hjemkørsel    

Kort referat af turen

Vi mødtes på Q8 tanken ved betalingsanlægget, og kunne faktisk køre FØR tid da alle var dukket op.
Der havde været enkelte afbud samme dag, men alligevel var vi 11 MC der kørte fra Korsør til Nakskov.Vi kørte ad hovedveje fra Korsør, til smukke Skælskør, for at køre videre til Næstved. Her mødtes vi med to kravlegårdsfolk som kørte med os videre til Vordingborg.

Efter at have kørt over den gamle bro, hold vi en lille pause på små 10-15 min. Herfra kunne vi køre videre til Maribo, og til Nakskov, hvor vi gjorde et ekstra uplanlagt hold, for at få tanket enkelte MCer op. Turen fra Korsør til Nakskov bar præg af, at vi ikke havde tid til at kunne tage de små sjove veje, men måtte tage de store hovedveje, da vi skulle nå en færge kl. 13.00. Vi måtte endda afkorte turen lidt på Lolland, da vi havde brugt ekstra tid på at tanke op.

På færgen indtog vi en frokost, og efter færgen var i Havn ved Langeland, fik Brian at føle, at det skulle gå stærkt. Han måtte springe på sin MC og følge trop, da vi ikke gjorde holdt i færgelejet :-). Da vi nu ikke havde et tidspres, kunne vi tage de små veje ned til Langelandsfortet, hvor vi var i ca. 1½ time, inden det igen ad små veje gik mod Nyborg.

Enkelte MCister valgte at køre hjem undervejs, mens resten - ca. 10 personer gjorde ophold i den gamle færgehavn på Knudshoved, hvor aftensmaden blev indtaget. Herefter brød vi op ca. kl. 20.00 og vi kørte hjemad i forskellige grupper. Alle var godt gennemblæste og mere eller mindre trætte efter ca. 12 timer ude i friskluft og ca. 300 KM Storebælt rundt. Vejret var med os, og specielt turen på Langeland og Fyn var en god tur.
Tekst og billeder: Ole Rønne