Maj - Historisk MC tur

Info omkring Historisk kultur tur på mc tværs igennem Sønderjylland.

 

Lørdag d. 4. maj 2013

 

Mødestedet i Jylland, i forbindelse med arr. ses her: http://kort.netkvik.dk/4144 og mødes kl. 8:30, så man kan få tanket op og vi kører præcis kl. 8:45…ad ruten til Starup Kirke.

Husk madpakke og drikkevarer til madpakken !!

Tag med på en historisk tur fra kyst til kyst i Sønderjylland gennem landskab og mere end 5000 års historie. Turen er gratis for alle. Kultur-turen begynder ved Starup Kirke  og slutter i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk  omkring kl. 15.30.

Fra Starup kirke køres ad naturskønne veje til Hærulfstenen ved Hovlund (se “Oldtidsglimt-fortælling ), Gammelskovbatteriet fra 1. verdenskrig og Løgumkloster (se “Oldtidsglimt-fortælling ). I Løgumkloster skal vi se kirken og her holder vi også vores middagspause hvor vi spiser vores medbragte madpakke.

Turen går videre til ruinen af renæssanceslottet  Trøjborg (se “Oldtidsglimt-fortælling ) , stenalder gravhøjene ved Koldby og så langs vestkysten  - en smuk køretur på geestranden – til  Ballum Kirke. Vi forventer at være ved Hjemsted Oldtidspark ca. kl. 15.30 (se “Oldtidsglimt-fortælling ), hvor der bliver serveret kaffe og kage.

Herfra er det tilbage til Haderslev,  hvor vi forventer at være kl. 17.

Turens længde er cirka 230 km. Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Ved alle de historiske steder vil der være repræsentanter fra museet  som vil fortælle om oldtidsminderne og de historier der knytter sit til gravhøje, slotte, kirker m.v.

Dette vil tage cirka 10 til 15 minutter hvert sted.

Pt. er tilmeldt: Brian Jensen, Karl Erik, Ole S, Bjarne V, Lars Rozek, JBG.

Mvh.

JBG.

Historisk Tur

Lige en frisk beskrivelse af vores tur i dag.

Vi var 5 mand på tur i dag og det var Kim L. Christensen, Lars Rozek, Ole Svendsen, Benny Friis og undertegnede. Brian E. Jensen meldt afbud.
Vi opsamling ved Q8 tanken i Bramdrupdam og kørte til Starup Kirke, hvor Karsten Bøttger og hans frue Charlotte stod og tog imod ca. 100 mc’er og fik dem delt op i 6 grupper. Karsten ejer og driver et rejseselskab for mc’ister - www.haderslevmc-tours.dk og er kendt for deres veltilrettelagte mc rejser i Europa.
Turen i dag var et samarbejde mellem Karsten og Sønderjyllands museum og kaldte turen “Historisk kultur tur på mc i Sønderjylland”
Der var udvalgt 5 steder hvor vi besøgte og på stedet var der en guide der fortalte om stedet, eller ruinen og m.v. Desværre havde vi ikke tegnsprog tolk med, så vi kunne få noget ud af det. Men det var et dejligt tur med fantastisk vejr.
Vi besøgte Runestenen “Hærluftstenen” ved Hovlund, Gammelskovbatteriet fra 1. verdenskrig, Løgumkloster, Trøjborg Ruin og Hjemsted Oldtidpark.

Længden på turen var ca. 140 km. http://kort.netkvik.dk/4150

Mvh.

JBG.

Juni - Møn

Lørdag d. 15. juni er Niels Peter Mundt arr. af en ny MC øst/sydøst sjællands tur -

SIGNRIDERS TRÆF 2013, MØNS KLINT
LØRDAG DEN. 15 JUNI 2013
MØDESTED: KL. 10.00
PÅ KRYDS SNESEREVEJ –HOVEDVEJEN
TAPPERNØJE
Her et par stemningsbilleder fra dagen